Llar d'infants

Santa Maria

Com ens organitzem a la nostra Llar

La composició dels grups del nostre centre, segueix la normativa fixada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Els nens i les nenes estan agrupats per any de naixement

De 4 mesos a 12 mesos (8 nens)

De 12 mesos a 24 mesos (13 nens)

De 2 a 3 anys (16 nens)


Personal de l'escola:

Som 9 educadores i mestres que contem amb l'ajut de 5 educadores de suport.

Tenim una directora que vetlla pel contacte entre l'equip educatiu i els pares, i en general pel funcionament i manteniment del centre. Pertany al cos docent i per tant en moments puntuals pot assumir un grup de nens.

El descans:

Considerem que tots els nens d'aquesta edat han de fer la migdiada, ja que els és necessari per al bon desenvolupament reposar entre les activitats del matí i les de la tarda. En el grup de nadons es respecta el ritme de dormides a què estan acostumats.

Quina roba ha de portar

El vestit s'ha d'adaptar a la temperatura ambiental, ha de permetre que el nen e mogui amb llibertat i ha de ser fàcil de posar i treure. Tot això facilita el moment del canvi per part de la mestra.

També ajuda a l'autonomia del nen en l'aprenentatge dels hàbits de vestir-se i desvestir-se i del control d'esfínters. Recomanem els xandalls a l'hivern i pantalons amb gomes i samarreta al bon temps. És imprescindible que tota la roba vagi marcada amb nom i cognoms.

Les jaquetes, anoracs, bates i tovalloles han de dur una beta per poder-les penjar.

Alimentació

El menjar és de càtering, prèvia supervisió d'una nutricionista.

Hi ha dos menús, segons l'edat dels nens. Són menús casolans, variats i equilibrats, tenint en compte les seves necessitats.

Quan es donin situacions en què els nens hagin de fer règim per possibles diarrees o intoleràncies, s'haurà de comunicar a la mestra a primera hora.

Els horaris dels àpats són:

dinar... a les 12h

berenar ... a les 16:00h  i a 16:30h

La salut

Tant pel seu benestar físic com pel contagi que pot produir als companys, no acceptem que els nens amb febre o malalties infecciones assisteixin a l'escola. En casos contradictoris, hauríeu de portar justificant del vostre pediatre.

Us trucarem al telèfon d'urgències si el vostre fill es posa malalt durant l'estada a l'escola.

En cas d'haver-li de donar medicació, haureu de signar l'autorització a l'agenda escolar.


Funcionament intern

El funcionament intern del centre es basa en el treball en equip, cosa que implica que tot el personal, cadascú des del seu lloc, vetlla tant per l'aspecte pedagògic com per l'organització i el manteniment de l'escola.


Adaptació

Anomenem "adaptació" al primer període de temps en el qual el nen comença a venir a l'escola.

Continua llegint...